Kamenný obklad 4x rezaný z kameňa Gneis k8 , výška 10cm v exteriéri na fasáde domu

Balkánska Rula alebo tiež Gneis v širokej ponuke farieb pre obklady a dlažby

Kamenný Obklad Gneis a jeho jemná prírodná štruktúra

V súčasnej dobe, kedy sa architektúra a dizajn interiéru neustále vyvíjajú, prírodný kameň získava na obľube vďaka svojej jedinečnosti, estetike a odolnosti. Rula, konkrétne jej variant gneis, je jedným z týchto prírodných kameňov, ktorý sa čoraz častejšie stáva súčasťou moderných i tradičných interiérov a exteriérov.

V našej širokej ponuke obkladov z prírodného kameňa si už zopár rokov úspešne zastáva svoje miesto práve Rula – Gneis. Kamenný obklad Gneis je veľmi pekný a pestrý kameň. V našich končinách obľúbený najmä pre svoje sfarbenie a jemnú prírodnú štruktúru povrchu a relatívne nízku hmotnosť.  S obľubou sa využíva najmä ako obklad na fasádu domu, obklad na sokel, obklad na stenu do obývačky alebo tiež ako obklad na chodbu či do zádveria. V našej ponuke nájdete rezané obkladové pásiky z Gneisu vo výške 5 alebo 10cm alebo tiež polygonálne (štiepané) obklady vhodné ako obklad do altánku, obklad na terasu alebo tiež ako obklad na múrik či obklad na plot.

Využitie v Interiéri a Exteriéri :

Obkladový kameň z ruly – gneisu je vďaka svojim vlastnostiam vhodný na rôzne použitie. V interiéri sa často využíva na obklady stien, krbov, pracovných dosiek, ale aj podláh, kde jeho odolnosť vynikne najmä v priestoroch s vyššou frekvenciou. V exteriéri nachádza uplatnenie na fasádach, terasách, okolo bazénov, ale aj na obklady plotov či vstupných portálov. Každý kúsok gneisu je originál, čo znamená, že obklad z tohto kameňa vytvára jedinečnú a neopakovateľnú estetiku priestoru. Jeho prírodný vzor a farebnosť prináša do interiérov a exteriérov autentický a luxusný vzhľad.

Odolnosť a Dlhovekosť :

Gneis je známy svojou vysokou odolnosťou voči mechanickým poškodeniam, mrazu, ale aj voči vode a iným poveternostným vplyvom. Tieto vlastnosti predurčujú tento kameň ako ideálny materiál pre použitie v exteriéri, kde je vystavený rôznym vplyvom počasia.

Údržba a Čistenie :

Ďalšou výhodou obkladového kameňa z ruly – gneisu je jeho nenáročná údržba. Na rozdiel od iných materiálov nevyžaduje špeciálne čistenie ani pravidelnú údržbu. Stačí občasné umytie vodou a jemným čistiacim prostriedkom.

Kamenný Obklad Gneis – Ekologická voľba :

V dnešnej dobe, kedy sa klade veľký dôraz na ekologické a udržateľné riešenia, je výber prírodného kameňa aj etickou voľbou. Gneis je plne recyklovateľný a jeho ťažba a spracovanie sú oveľa šetrnejšie k životnému prostrediu v porovnaní s výrobou umelých materiálov.

K5 . Vlastnosti obkladového kameňa Gneis sa líšia práve tak ako jeho sfarbenie. Môžeme povedať, že hnedý odtieň označovaný ako Gneis K5 je jemnejší od zvyšných odtieňov, má drsnejší povrch a je o niečo viac nasiakavý. Táto hnedá premenná hornina je na prvý pohľad krehká, no po jej inštalácii na stenu a následnom správnom ošetrení impregnačným náterom sa stáva stálou a prínosnou  súčasťou Vášho príbytku. Hnedá farba je za posledné roky u našich zákazníkov nejobľúbenejšia. Dĺžky jednotlivých pásikov sú od 5 do 25cm čo nám zabezpečí, že obklad pôsobí naozaj prírodne a nie umelo.

Obklad Gneis K5 výška 5cm rezaný pásik

K3. Za hnedou „ká päťkou“ nezaostáva v obľube ani zlato-hnedý odtieň Gneis K3. Jedná sa o jemne tvrdší kameň v porovnaní s K5. Medzi jeho najpútavejšie vlastnosti patrí určite jeho schopnosť ligotať sa na slnečnom svite. Krásny pestrý a zároveň jemný odtieň prírodného kameňa. Svojím univerzálnym sfarbením sa veľmi dobre kombinuje s inými prvkami Vášho domu alebo bytu. Využitie je tak ako pri ostatných odtieňoch rôznorodé. Najčastejšie sa však používa ako obklad za TV v obývačke, alebo ako obklad na chodbu či obklad múrika a plota.

Obklad Gneis K3 výška 5cm rezaný pásik

K4. Ak nie ste zástancom viacfarebného obkladu a preferujete skôr jednofarebný štýl je tu pre Vás sivý obklad z prírodného kameňa Gneis K4. Obklad je formátovaný, teda pílený zo štyroch strán tak ako všetky jeho farebné varianty.  Zadná strana nie je rezaná, čo umožňuje lepenie z ľubovoľnej strany. Na povrchu sú malé trblietky, ktoré sa sa na slnku krásne ligocú. V našej ponuke nájdete dva varianty výšky a to 5 alebo 10cm, alebo tiež nepravidelný teda štiepaný obklad.

Kamenný obklad Gneis K4 výška 5cm rezaný pásik

K6. Tmavšia varianta prírodného kameňa Gneis je u nás taktiež v ponuke. Má označenie Gneis K6 a je rovnako ako aj ostatné farebné variácie ponúkaná vo forme rezaných paśikov alebo vo forme štiepaného kameňa s hrúbkou 1-3cm. Rôznou hrúbkou obkladu sa dosiahne verný plastický efekt, ktorý Vám na prvý pohľad prezradí, že sa nejedná o napodobneniny kameňa ale o pravý nefalšovaný originál. Farba „ká šestky“ je tmavo-zelená miestami prechádza až do čiernej. Môže sa ale vyskytovať aj jemne svetlejšia zelená. Príroda sa pohrala a Vy máte šancu tieto jedinečné výtvory priniesť k Vám domov.

Kamenný obklad Gneis K6 štiepaný obklad 15-40cm , hrúbka 1-3cm

Kamenný obklad Gneis K6 výška 5cm rezaný pásik

K8. Krásna strakatá sivo-hnedá farba prírodného Gneisu je v našej ponuke označovaná ako Gneis K8. Takisto veľmi univerzálna farba ktorá sa hodí takmer všade. Pevná menej nasiakavá hornina, ktorá Vám dotvorí Váš domov, vnesie doň teplo a pohodu. Rovnako Vám prinášame rezané pásiky alebo nepravidelný – štiepaný obklad vhodný ako obklad na stenu, obklad na sokel, alebo ako obklad na terasu. Je to len na Vašej fantázii.

Kamenný obklad Gneis K8 štiepaný obklad 15-40cm , hrúbka 1-3cm

Kamenný obklad Gneis K8 výška 5cm rezaný pásik

Obkladový kameň z ruly – gneisu je vďaka svojim vlastnostiam, estetike a unikátnosti ideálnou voľbou pre tých, ktorí hľadajú kvalitný, odolný a zároveň krásny materiál na obklad stien, podláh či iných prvkov v interiéri a exteriéri. Jeho využitie prináša nielen vizuálnu hodnotu, ale aj dlhodobú investíciu do kvality a štýlu vášho domova či komerčného priestoru.

Ak sa už rozhodnete pre akýkoľvek z ponúkaných farebných variantov, vždy si k sebe prenesiete kus prírody a hodnoty. Originálne kusy kameňa, ktoré sa v prírode tvorili po tisícročia a pri ktorých výrobe nedochádzalo k znečisteniu životného prostredia Vám prinášame v kamennom obchode v Bošanoch alebo priamo v našom e-shope v sekcii kompletnej ponuky Obkladového kameňa.

Stiahnite si náš katalóg produktov
stiahnuť pdf
Katalóg
Krátka prezentácia našej predajne a skladu.

Potrebujete poradiť?

Napíšte nám alebo zavolate, radi vám pomôžeme.

Bošany-Baštín

Maloobchod

Chudá Lehota

Veľkoobchod

Prihláste sa pre odber noviniek

Prihláste sa na odber a získajte prehľad o aktuálnych akciách a novinkách úplne zdarma