Prírodný kameň na terase

Použitie prírodného kameňa je skvelým spôsobom, ako vytvoriť jedinečný dizajn v interiéri ale aj v exteriéri. Je hodnotným dekoratívnym prvkom.

Prírodný kameň je obľúbeným materiálom v stavebníctve po tisícročia. Človeka od nepamäti spája s prírodou silné puto. Toto puto je v ňom zakorenené tak veľmi, že aj napriek moderným a trendovým stavebným materiálom sa k tým prírodným nakoniec vždy vráti. V prípade kameňa to platí dvojnásobne, nakoľko tento vynikajúco zapadne do každého prostredia a navyše sa dá dokonale zladiť s inými stavebnými prvkami. Kamenná dlažba je toho priamym dôkazom.

Veľmi dlhá životnosť, tepelná stabilita aj odolnosť

Prírodný kameň vždy vyzeral skvelo aj vďaka svojej schopnosti premeniť okolie domu, záhrady aj iných prvkov na veľkolepé dielo so zdôraznením dôstojnosti a originality prírody.
K výhodám kamenných dlažieb patrí široký výber kamenných materiálov, jednoduchá inštalácia, ktorá si nevyžaduje dodatočné náklady na servisných pracovníkov. Veľmi dlhá životnosť, tepelná stabilita aj odolnosť voči poveternostným podmienkam vrátane silných mrazov je tiež výhodou.

Spoločnosť Kamenta patrí k stavebno realizačným firmám, ktoré majú s prírodným kameňom dlhoročné skúsenosti. Dnes sa zameriavame najmä na predaj kvalitnej dlažby a príslušenstva. Pracovníci spoločnosti Kamenta považujú kameň za stavebnú elitu a to právom.
Kamennú dlažbu totiž možno použiť naozaj všade, pre všetky tvary aj veľkosti stavieb čo sa architektúry týka. Kamenná dlažba je schopná slúžiť bez straty svojich vlastností a bez deformácie po stáročia.

Žiaden iný stavebný materiál sa takýmto časovým overením nemôže pochváliť. Ak neveríte, môžete sa ísť pozrieť napríklad k egyptským pyramídam.
Významným charakteristickým rysom dlažieb z prírodného kameňa je jednoduchý výrobný postup pri spracovaní jednotlivých prvkov s minimálnym množstvom odpadu, ktorý z prírodného kameňa robí materiál šetrný k prírode. V procese využívania nemá kamenná dlažba žiadne negatívne vlastnosti a nenesie nebezpečenstvo pre ľudské zdravie.

Každá kamenná dlažba je unikátna, jedinečná a exkluzívna

Prírodný kameň zažíva v súčasnosti renesanciu a nájdeme ho takmer všade. Samotná skutočnosť, že je tak rozmanitý a unikátny je úžasná. Možnosti v produkcii kamenných dlažieb sú rozmanité hlavne kvôli faktu, že samotná príroda nevytvorila dva rovnaké kamene, pritom všetky sú krásne svojim vlastným spôsobom. Preto je každá dlažba unikátna, jedinečná, exkluzívna.

Kamenné dlažby sú veľmi dobrým riešením nielen z technického hľadiska, ale aj z hľadiska estetickej hodnoty. Celkový vzhľad týchto dlažieb je nenapodobiteľný.
Čo sa týka spevnenia plôch, nemusíme si pod týmto pojmom predstavovať len záhradné cestičky a chodníky okolo domu.
Vynikajúcim riešením je použitie kamenných dlažieb okolo bazéna. K bazénom sa využívajú dlažby s protišmykovými vlastnosťami. Medzi najčastejšie sú to dlažby z travertínu, dlažby z pieskovca alebo dlažby zo žuly. Takéto okolie bazéna je harmonické s okolitou prírodou, nenarúša celkový dizajn a zároveň pôsobí veľmi luxusne a reprezentatívne.

S kameňmi je to ako s odtlačkami prstov

Kameň je charakteristický svojou výnimočnou odolnosťou a pevnosťou. Nikdy vás nesklame, čo sa týka farebnej stálosti, v porovnaní s iným materiálom. Pre kamenné dlažby je charakteristická ľahká a rýchla údržba, a to bez toho aby ste museli použiť nejaké chemické prostriedky.
Ak vás prírodný kameň očaril, nemusíte ihneď búrať staré dlažby v okolí domu. Kamenné dlažby je možné položiť aj na staré betónové chodníčky, ktoré budú mať v novom prevedení vysokú úžitkovú hodnotu a krásny dizajn.

Dlažby z kameňa tiež môžete využiť na dotvorenie okolia vášho bývania ako napríklad prístupový chodník a netradičnú podlahu pre vaše patio, terasu či odkryté ohnisko.
Dlažbou z prírodného kameňa môžete nevšedne podčiarknuť okolie vašej vonkajšej pivnice či záhradného domčeka. Možnosti sú nevyčerpateľné. S kameňmi je to ako s odtlačkami prstov. Fakt, že v prírode nenájdete dva zhodné kamene predurčuje podlahy z prírodného kameňa k vytvoreniu niečoho, čo nebude mať nik iný.
Dizajn kamenných dlažieb sa dá vynikajúco zladiť s ostatnými prvkami stavby a nikdy nebude pôsobiť ako päsť na oko. Naopak. Bude akýmsi mostom medzi vami, vašim domom a samotnou prírodou.

Nechajte sa presvedčiť a vyberte si z našej ponuky kamennej dlažby.

Stiahnite si náš katalóg produktov
stiahnuť pdf
Katalóg
Krátka prezentácia našej predajne a skladu.

Potrebujete poradiť?

Napíšte nám alebo zavolate, radi vám pomôžeme.

Bošany-Baštín

Maloobchod

Chudá Lehota

Veľkoobchod

Prihláste sa pre odber noviniek

Prihláste sa na odber a získajte prehľad o aktuálnych akciách a novinkách úplne zdarma