Moderný kvarcitový obklad v obývačke

Krása a Elegancia Prírodného Kameňa v Interiéri: Ako Obklady Oživia Váš Domov

Kamenný obklad do interiéru je doplnok, ktorý spolu s drevom tvorí človeku spoločnosť od jeho počiatkov. Aj to je asi jeden z hlavných dôvodov, prečo sa aj moderná architektúra stále vracia k pôvodným materiálom. Prírodný kameň, so svojou jedinečnou textúrou a farebnosťou, prináša do interiérov neopakovateľný šarm a luxus. V tomto článku sa ponoríme do sveta obkladov z prírodného kameňa, ako sú travertín, gneis, mramor, vápenec, bridlica a kamenná dyha, a prečo sú ideálnou voľbou pre váš dom či byt.

Prečo Prírodný Kameň?

Prírodný kameň je vyhľadávaný nielen pre svoju estetiku, ale aj pre svoje vlastnosti. Je odolný, trvanlivý a s primeranou údržbou môže vydržať desaťročia. Kameň tiež ponúka širokú paletu farebných a textúrnych možností, čo umožňuje jedinečnú personalizáciu priestorov.

Aplikácia Kameňa v Rôznych Priestoroch

  • Kuchyňa: Kameň na pracovné plochy, steny alebo podlahy pridáva funkčnosť a estetiku.
  • Obývacia Izba: Akcentové steny z kameňa pridávajú hĺbku a charakter.
  • Kúpeľňa: Kameňové obklady a podlahy vytvárajú spa-like atmosféru.
  • Spálňa: Detaily z kameňa môžu pridať luxus a pohodlie.
  • Chodba : Zaujmite už na chodbe pri vstupe do domu či bytu. Prírodný kameň na chodbe upúta návštevníka a rozjasní priestor.

Pre zvýraznenie obkladu na stene je možné doplniť stenu o bodové osvetlenie, prípadne o svietniky a sviečky. Jemné osvetlenie bodového svetla alebo sviečky vytvára na kamennej stene jemné tiene, ktoré vytvoria v miestnosti príjemnú relaxačnú atmosféru.

V moderných interiéroch doporučujeme skôr použiť jemnejšie vzory. Väčšinou sú to rôzne formáty obdĺžnikových obkladov, ktoré sú často dodávané už v jednoduchej predpripravenej forme tzv. obkladových panelov. Lepenie obkladu na stenu je veľmi jednoduché a zvládnete ich aj svojpomocne.

Obklad na stenu z prírodného kameňa je trendový a moderný bude aj o 20 rokov.

Steny v interiéri tvoria najväčšiu plochu. Obklad na stenu z prírodného kameňa je trendový a moderný bude aj o 20 rokov. Kedže ide o prírodný materiál, interiéru dodá vizuálnu pohodu a príjemnú atmosféru.

V súčasnosti sa moderný interiér riadi jednoduchými pravidlami. Musí byť maximálne funkčný, farebne vyvážený a napriek minimalizmu  schopný vytvárať príjemné prostredie pre relax a oddych. Trendom sú veľké otvorené priestory, kde bez zvýraznenia určitých partií interiéru priestor splynie v jeden “rozmazaný“ celok.  Práve kamenný obklad na stene pomôže celý interiér nielen zútulniť ale napomôže zvýrazniť jednotlivé konštrukčné prvky, súčasti zariadenia,  akým je okolie krbu, stena za sedačkou alebo televízorom.

Kamenný obklad do interiéru nebýva obzvlášť finančne náročný.
Výmera stien vhodných na obkladanie v interiéri  býva len niekoľko pár metrov štvorcových.  Už len z tohto dôvodu sa neoplatí šetriť.  Vyberte si taký obkladový kameň, aký sa Vám páči, bez ohľadu na jeho cenu.
Kamenný obklad na stene je často lacnejší ako nejaký kus nábytku pomocou ktorého interiér dotvárate.
Osobne by som si do interiéru NIKDY nedal nejakú napodobeninu.(pozn.autora). Veď linoleum si tiež nedávate do obývačky (aspoň väčšina z nás).

Aktuálnym trendom sú kamenné obklady čiernej, bielej prípadne šedej alebo striebornej farby. Táto kombinácia sa prevažne používa na obkladanie stien v moderných interiéroch. Z materiálového hľadiska ide o obklady z mramoru a bridlice.

Pokiaľ je váš interiér ladený do prírodných teplých farieb, obľúbenou farbou sú žltá, hnedá a béžová. V týchto farbách prevažujú kamenné obklady z travertínu, ruly (gneis), vápenca a pieskovca.

Ako obklad na stenu do interiéru môžete použiť akýkoľvek prírodný alebo umelý kameň. Hrúbka jednotlivých obkladov je vo väčšine prípadov cca. 1-3cm a hmotnosť 40-50kg/m2. Pokiaľ nemôžete zaťažovať stavebné konštrukcie, alternatívnou voľbou  je kamenná dyha. Je to tenučký (cca.2mm) a veľmi ľahký (2kg/m2) obkladový kameň vo veľkom formáte 122x61cm.

Prírodný kameň je investíciou do krásy, štýlu a dlhovekosti vášho domova. Jeho univerzálnosť a široká paleta možností vám umožňujú vytvoriť priestor, ktorý odráža váš osobný štýl a potreby. Kamenný obklad na stene v interiéri plne dotvorí charakter vášho bývania. Radi Vám poradíme pri výbere vhodného obkladu, s jeho lepením a ošetrovaním.

Stiahnite si náš katalóg produktov
stiahnuť pdf
Katalóg
Krátka prezentácia našej predajne a skladu.

Potrebujete poradiť?

Napíšte nám alebo zavolate, radi vám pomôžeme.

Bošany-Baštín

Maloobchod

Chudá Lehota

Veľkoobchod

Prihláste sa pre odber noviniek

Prihláste sa na odber a získajte prehľad o aktuálnych akciách a novinkách úplne zdarma